Nathalie Deleu
Sinaasappelbavarois
3dl sinaasappelsap
zeste van 1/2 sinaasappel
2dl volle room
200g kristalsuiker
20g gelatine
3 eieren
Giet het sap in een kookpot en zet op het vuur. Snij de zeste fijn en voeg toe. Doe hierbij 100g suiker en laat inkoken tot 2dl.
Week de gelatine in koud water. Scheid de eieren. Voeg 50g suiker bij het eigeel en klop schuimig
Haal het sinaasappelsap van het vuur. Wring de gelatine uit en voeg al roerend toe. Laat afkoelen.
Klop het eiwit stijf met 50g suiker. Klop de room half op. Giet het lauwe sap bij het eigeel en roer door met een garde. Voeg het eiwit toe, giet de room erbij en roer alles glad.
Leg boterpapier in een vorm en giet de bavarois erin. Laat zeker 2uur opstijven in de koelkast.