• Nathalie Deleu

Snelle chocoladecake

Bijgewerkt op: 14 sep.

Tupperware kennen we allemaal van die handige en makkelijke plastieken bakjes, maar daarnaast hebben ze ook nog andere handige tools.

Ik ben wel fan van hun assortiment, maar hou niet zo van de homeparty’s die erbij horen.


Het maatkannetje waar ik het in dit recept over heb is heel handig om deze cake te maken. Het lukt uiteraard ook in een ander microgolfbestendig potje, geen paniek!


De cake is sponzig, beetje nat, maar wel lekker en heel vlug klaar! Vooral interessant als je eens onverwachte gasten hebt (wat uiteraard deze dagen het geval niet is, maar dat komt terug goed!).

Of voor wanneer je een instant chocoladecraving hebt ! Euhm, ja, die had ik inderdaad ook al één keer… (lees: veel keer) 😉


120 g pure chocolade 35 g boter 3 eieren 35 g suiker 70 g Nutella (of andere choco) 35 g amandelpoeder snufje zout 30 g bloem 1 tl bakpoeder


Breek de chocolade in stukken en verdeel de boter in 2-3 stukken. Doe de chocolade met de boter in de MicroCook Maatkan 1L en sluit met het deksel en smelt gedurende 1 minuut op 600Watt.


Voeg de overige ingrediënten één voor één toe. Roer voortdurend tot je een homogeen mengsel bekomt.


Spatel overtollig deeg aan de randen weg met een siliconen spatel. Plaats het deksel in de open positie en zet 5 minuten in de microgolf op 600Watt.


Laat 5 minuten rusten alvorens te ontvormen. Laat afkoelen en bestuif met poedersuiker (maar hoeft uiteraard niet)

Recente blogposts

Alles weergeven