Nathalie Deleu
Snoep gezond, eet een brownie
Bijgewerkt op: 24 sep. 2022
Lees: brownies zonder suiker, boter en bloem.
De laatste tijd lees je heel veel over suikervrij leven en soms vond ik het wel wat overdreven, de recepten waar er van alles inzat, behalve suiker.
Maar door me er toch wat meer in te verdiepen, ben ik ook wel over de streep getrokken om het eens te proberen. Je kunt niet geloven hoeveel producten suiker bevatten…het lijkt alsof je moet stoppen met eten als je suikervrij wil zijn. En dat is, wat mezelf betreft, geen goed idee, ownee!
Dus ga ik erop letten om minder suiker te gebruiken, dat is ook al een stap in de goeie richting.
Dit recept voor brownies (ik scheurde het uit Flair in de wachtzaal van de dokter, ik beken) zijn echt zaaaaaalig lekker!
Al moet ik er eerlijkheidshalve bij vertellen dat de (gesuikerde) brownies van DochtervanEten de beste zijn! 😉

120 g zwarte chocolade
120 g amandelpoeder
70g Züsto (suikervervanger)
100g zeer fijn gemalen nootjes (ik nam hazelnootjes en amandelen)
3 eieren
wat vanillemerg (uit een stokje)
Oven voorverwarmen op 160°C.
Smelt de chocolade.
Meng in een kom het amandelpoeder, de Züsto en de nootjes.
Voeg de gesmolten chocolade, 3 eidooiers en wat vanillemerg toe en roer goed tot een stevig deeg.
Klop de 3 eiwitten stijf en voeg ze toe aan het mengsel.
Doe het deeg in een bakvorm en zet 15 minuten in de warme oven.
Smakelijk!