top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Souvenir Ieper

Bijgewerkt op: 23 sep. 2022

Het was al een tijdje dat ik graag eens gaan tafelen was bij Vilhjalmur Sigurdarson, de chef van Souvenir in Ieper. Op een donderdagavond reden we dan ook richting Ieper. We parkeerden aan het mooie Astridpark en zagen de uitnodigende gevel van het restaurant. Door de hele grote vensters kun je het ganse restaurant zien. Niet zo mijn ding, weg intieme sfeer, weg ietwat privacy. Bij het binnenkomen begroette de gastvrouw ons heel vriendelijk en wees ons – in het lege restaurant want we waren vroeg – een tafel aan een van de vensters aan. Ik bedankte want dit was iets te dicht bij de passanten op straat. Ik hou ervan om wat intiemer te zitten. Was geen enkel probleem, fijn!  Er kwam nog een koppel eten. Donderdagavond zal geen uitgaansavond zijn in Ieper 🙂

De dame stelde onmiddellijk het menu voor en bezorgde ons de aperitiefkaart. We bestelden champagne. € 14 per glas voor een toch wel onbekend merk is toch wel wat prijzig. De smaak was ook niet zo speciaal, wel goed gekoeld. We kozen het 6 gangen menu en namen aangepaste wijnen. Voor mij enkel een glas witte erbij (€ 8.50/glas). De wijnen waren vooral buitenlandse wijnen. Er mag voor die prijs nog wat aan de wijnkeuze gesleuteld worden, dachten we. De amuses werden direct ingezet.


Oesterblad met druivengelei Bloemkoolcouscous met pistachecreme en nootjes Rolletje van knolselder

De laatste slok uit ons glas champagne en de aangepaste wijn voor het volgende gerecht werd al gepresenteerd. Net als het gerecht zelf:


Tomaat Cornue des Andes – basilicum – auberginemayonaise – gazpacho. Mooie kleur, de tomaatgeur  en -smaak was subliem, maar iets te weinig verrassend.

In sneltempo kwamen de volgende gerechten op tafel:

Het dessert : Clotted cream – honing – ijs van geitenyoghurt – blauwe bessen was echt totaal mijn ding niet, ik vergat er zelfs een foto van te nemen. Het ijs was veel te zuur, de clotted cream daarentegen was lekker en de combinatie met de bessen deed mij het gerechtje doorschuiven naar Man (die het niet super, maar wel lekker vond) Tafel werd afgeruimd/geborsteld en de koffie geserveerd met 2 mignardises:


Gelei van rode biet en een soort  chocoladefudge met nootjes.

Conclusie: Knap minimalistisch interieur. Keuken: mooie ingrediënten, mooie bordjes, maar misschien kan er nog wat meer pit in. Voor puurheid en de prijs van het menu echter wel zeer knap! Bediening: Zeer vlot en supervriendelijk, maar we hadden wel de indruk dat men gehaast was. In net geen 2 uur stonden we terug buiten. Prijs: menu:  zeer goede prijs kwaliteitsverhouding voor het 6 gangen menu. Echter de prijs van de dranken is te duur, maar werden wel correct geserveerd. Al bij al tevreden en zeker lekker gegeten, maar voor een ster is er toch wel werk aan de winkel.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page