Nathalie Deleu
Spaghetti alla chitarra met lamsgehakt
Spaghetti alla chitarra, vrij vertaald ‘gitaarpasta’. En nee, dat is geen pasta volgens recept van Eric Clapton.
De pasta dankt zijn naam namelijk niet aan een beroemde gitaarsolo of aan het muziekinstrument zelf, maar aan het apparaatje waarmee de pasta wordt ‘gesneden’. Dit instrument heeft, net als een gitaar, een soort snaren, waar het pastadeeg doorheen wordt gedrukt, zodat je vierkante spaghetti krijgt. Oneerbiedig gezegd is het simpelweg vierkante spaghetti en aan deze pasta zou de saus beter kleven dan aan ‘gewone’ spaghetti. Ik vond deze stokken in Delhaize onder de merknaam ‘La grano di Armando’. Het recept is ontstaan terwijl ik kookte…dus all’improvviso, si!

300 g gekruid lamsgehakt (in balletjes draaien) wat fijngesneden groentjes (wortels, selder, ui, courgette,…) een handvol kerstomaatjes Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm, …) zwarte peper en wat zout handjevol verse basilicum 2 teentjes look 250 g mascarpone 1 blik tomatenblokjes
Kook de pasta beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Bak de balletjes in wat boter mooi bruin, tot ze halfgaar zijn en zet aan de kant. Doe wat meer boter in de pan en stoof de look en de groentjes aan. Giet het blik tomaten en de kerstomaatjes erbij en laat wat sudderen. Kruid de saus volgens je eigen smaak. Doe er vervolgens de mascarpone bij en roer goed. Nu kun je de lamsballetjes er ook bijdoen en nog even laten pruttelen op een matig vuur.
Als laatste schep je er de beetgare pasta onder. En strooi er wat gescheurde basilicum en zwarte peper over.
Smakelijk!
(bron: ciao tutti)
#tomatenblokjes #basilicum #kerstomaatjes #look #mascarpone #lamsgehakt #italiaansekruiden #groentjes