Nathalie Deleu
Speculoosijs
Even een kopietje uit de blog van “onelifeliveit”…denk wel dat het mag 😉
Nodig: 600ml half en half melk en room, 8 eierdooiers, 230 gr suiker, 600ml slagroom, vanille naar believen, snuifje zout. Zo gemaakt: verhit de 600 melk en room op middelhoog vuur zonder te laten koken. Meng de suiker met de eidooiers. Meng deze en voeg langzaam melk/room mengsel toe. Roer slagroom, vanille en zout erdoor. Laat goed afkoelen. Zet 20minuten of tot gewenste vastheid in roomijsmachine.(daar ik geen ijsmachine bezit heb ik het ijs met de hand gedraaid en na een paar uurtjes terug uit de vriezer genomen en terug wat gedraaid)….Een mens moet creatief zijn, niet?
Voeg brokjes speculooskoekjes toe anders is dit gewoon vanilleroomijs (ook lekker!!)
Héél lekker hoor one life-ke!!! Merci voor het recept!!