Nathalie Deleu
Speltcake met appel en rozijnen
Een heerlijke cake op basis van speltbloem met appel, honing en rozijntjes. Echt een cake voor herfstweer, met een tasje koffie erbij, een lekkere en gezonde pauze.
250 g volkoren speltmeel
1 zakje bakpoeder (7gram)
kaneel of speculaaskruiden, naar smaak
100 g agavesiroop (dus niet ml maar afgewogen)
125 ml amandel sojamelk
100 ml olijfolie
2 eieren
100 g rozijnen
2 appels (of ander fruit)
Verwarm de oven.
Het speltmeel, bakpoeder en kaneel zeven in een kom.
Doe hierbij de agavesiroop, de melk, olijfolie en eieren bij. Roer tot een glad beslag.
Snij de appels in stukjes en voeg, samen met de rozijnen, toe aan het beslag
Giet het beslag in een beboterde bakvorm en leg (eventueel) bovenaan een paar stukjes appel ter versiering.
Bak de cake gaar in 55 minuten op 175/180°C.
Tip : klop het deeg niet te lang, want als je speltbloem te lang klopt dan zal de cake droog worden!
Smakelijk!
#rozijn #agavesiroop #speculaaskruiden #speltmeel #amandelmelk