Nathalie Deleu
Spirelli met kip
350 g pasta
1 ui
1 teentje knoflook
200 g mozzarella geraspt
300 g verse spinazie
250 g kerstomaatjes
200 gr roomkaas (bv Philladelphia)
scheutje melk
300 g kipfilet
peper en zout
1 theelepel oregano
verse blaadjes basilicum
1 eetlepel olie
Verwarm de oven op 200 graden.
Kook de pasta volgens de verpakking al dente en giet af.
Snipper ondertussen het uitje, hak de knoflook fijn en fruit deze in een pan met een beetje olie.
Snijd de kipfilet in stukjes en bak ze 5 mee totdat ze rondom mooi bruin zijn.
Roer de roomkaas en een scheutje melk door de kip totdat er een witte saus ontstaat.
Voeg de oregano toe en breng op smaak met een flinke snuf peper en zout.
Schep de spinazie door de kip en saus en bestrooi met ¾ van de mozzarella.
Vet een ovenschaal in en maak een laag op de bodem met de helft van de pasta, hierop de helft kip-spinazie mengsel en wat kerstomaatjes.
Herhaal dit nog een keer en bestrooi met de overgebleven mozzarella.
Zet 30 minuten in de oven totdat de mozzarella een mooi lichtbruin korstje heeft.
Verdeel wat blaadjes basilicum er over.
Smakelijk!