• Nathalie Deleu

Spitskoolpannetje met ham

Bijgewerkt op: 15 sep.

Je hebt ze allicht al zien liggen bij de groenteboer. De kegelachtige kolen die heel lichtgroen van kleur zijn; spitskolen. Of misschien heb je ze al meerdere keren klaargemaakt of vind je ze niet lekker…wat ik durf betwijfelen, want spitskool is heel sappig, zacht en licht verteerbaar en ook bij ons de favoriete kool. Het recept is iets wat zowel in de winter als in de zomer op tafel kan…en een weetje: het is zelfs lekker koud, als meeneemlunch! De ham kun je eventueel weglaten en geroosterde nootjes aan toevoegen.

1 middelgrote rode ui 400 g aardappelen, vastkokend! 500 g spitskool 100 g gekookte ham olijfolie 200 ml groentebouillon 100 ml room snufje nootmuskaatPel en snipper de ui. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Maak de spitskool schoon, halveer, verwijder de stronk en snij de spitskool in fijne repen. Snij de ham in blokjes.


Verhit de olie in een pan op middelhoog tot hoog vuur, bak de ui met aardappel en ham ca. 5 minuten en bestrooi met peper en zout. Doe de spitskool erbij en bak ca. 5 minuten mee. Blus af met bouillon en laat met een deksel op de pan ca. 20 minuten zachtjes koken.

Verfijn het spitskoolpannetje met room, breng kort aan de kook en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.


Smakelijk!

#aardappelen #olijfolie #ham #spitskool #groentebouillon #nootmuskaat #room

Recente blogposts

Alles weergeven