top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

stamppot van wortel en rettich

Hoewel er heel veel soorten groenten op de markt zijn klampen we ons toch vaak vast aan de oude vertrouwde soorten. Ik betrap me er ook vaak op. Daarom ga ik vaak eens langs bij de buurtwinkel van Rahman. “Exotic food from around the world” is zijn slogan, je vindt daar allerlei lekkers dat wij niet of minder goed kennen. Heerlijk is dat!

Ik zag er rettich liggen. Ik heb dit wel al gegeten, maar had dit nog nooit echt zelf klaargemaakt. Ik vroeg Rahman hoe deze groente in zijn taal heet. Hij sprak iets uit als “brsssjjjt”. Hij vindt dit grappig omdat hij weet dat ik dit soms vraag…én ik dan probeer te herhalen. Wonen in een multiculturele buurt heeft ook zijn charmes, zeker weten.

Rettich is een langwerpige witte wortel met een pittige smaak. Rauw smaakt hij een beetje als radijs. Warm krijgt hij een anijsachtige en minder scherpe smaak.

1kg aardappelen

1 eetlepel oregano

beetje tijm

300 g wortel, in stukken

400 g rettich, in stukken

beetje boter

wat melk

zout en peper

Was de aardappelen en snij in kwarten. Kook ze voor 20 minuten tot ze gaar zijn. Voeg wat tijm toe aan het water.

Na 10 minuten voeg je de wortel en rettich toe en laat ze nog 10 minuten meekoken.

Giet af en laat uitstomen.

Stamp het groentenmengsel, samen met een klontje boter, een eetlepel oregano en wat melk.

Kruid goed af met zout en zwarte peper

Smakelijk!

#oregano #aardappel #tijm #rettich #wortel

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page