top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Starbucks uit de Colruyt

Echte fans zijn waarschijnlijk gechoqueerd wanneer ze zien dat hun geliefde, favoriete Starbucks koffie nu ook bij “Den Colruyt” te verkrijgen is. En wel aan de helft van de prijs!

Want een Starbucks koffie is toch wel prijzig. Ik las onlangs een onderzoek waarbij ze de prijslijst van Starbucks vergeleken in verschillende landen.

Opvallend! In New York betaal je voor 500ml koffie $4.30, terwijl je er in New Delhi (India) maar $2.80 voor betaalt. Frankrijk en België vallen duur uit, maar Oslo spant de kroon $ 9.30. Toch maar geen Starbucks als ik ooit daar eens mocht zijn 🙂

De reden van de prijsverschillen? De totale kostprijs voor het product is per land verschillend en deze wordt uiteraard doorberekend in de koffie.  In België betaal je trouwens ongeveer €3.65 (omgerekend $4.70, vergelijkbaar met New York dus). Maar Starbucks hanteert ook verschillende prijzen in de filialen; in stations betaal je soms meer of minder dan in de stad.

Ik heb er alvast ene in mijn kar gezwierd. Thuis genieten van een Starbucks is net zo fijn en de prijs was €1.65.

Lekker, maar hij kan alleszins niet tippen aan de goeie, op de ouderwetse manier gezette, tas koffie met melk die Man maakt!!

Smakelijk!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page