Nathalie Deleu
Stoofpot van everzwijn
Bijgewerkt op: 24 sep. 2022
Een lekker stoofvlees van everzwijntjes. Echt iets voor op de feesttafel!
800g everzwijnstoofvlees (in stukjes)
1 sjalot
boter
2eetlepels bloem
peper en zout
4cl cognac
2dl wildfond
1 pakje boleten, gedroogde
4 eetlepels aalbessengelei
1 ui en 1 wortel, grof gesneden
2 teentjes look, gepeld en geplet
10 jeneverbessen
2 kruidnagels
2 blaadjes laurier, 1 takje tijm
5dl rode wijn
1kfl olijfolie

Vermeng al de ingrediënten voor de marinade: de ui, wortel, knoflook, jeneverbessen, kruidnagels, laurier, tijm, rode wijn en olijfolie. Doe er het vlees bij. Zet afgedekt in de koelkast. Laat een nacht marineren.
Pel en snipper de sjalot. Dep het gemarineerde vlees goed droog, zeef de marinade.
Braad de stukjes vlees snel rondom aan in boter of olie. Doe er de sjalot snippers bij. Roerbak 1 minuut. Strooi er de bloem bij. Schep goed om. Kruid met peper en zout.
Schenk er de cognac bij en laat op een vrij hoog vuur de alcohol verdampen.
Blus met de wildfond en voeg er zo veel gezeefde marinade aan toe tot het vlees net onderstaat.
Doe er de gedroogde boleten bij.
Dek af en laat anderhalf uur stoven.
Roer de aalbessengelei door de saus. Kruid eventueel nog wat bij.
Smakelijk!