top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Stoofpot van kalkoen

Tijd is smaak als het om koken gaat. Door de week tover ik  ook graag zo snel mogelijk iets op tafel, in het weekend zet ik af en toe een grote pan op om een stoofpot te maken. Hoe langer alle ingrediënten bij elkaar in de pan zitten, hoe intenser de smaak wordt. En het is echt genieten van de geur die zich dan door het huis verspreidt…zalig dat herfstseizoen! Deze keer een iets ‘lichtere’ stoofpot en misschien wel een ideetje voor op de kerstfeesttafel?!


500 g kalkoenstoofvlees 1 grote rode ui, 1 grote teen look 5 wortelen 250 g (kastanje)champignons 2 el tomatenpuree 3 dl gevogelteboillon verse tijm, verse gember,  1 laurierblad, 1 koffielepel kurkuma, cayennepeper, zout

Snipper ui en look fijn. Schil de wortelen. Snijd de wortelen en de champignons in plakjes. Neem een pan en bak het kalkoenstoofvlees mooi bruin. Intussen nemen we een grote kookpot en daarin stoven we ui, look, wortelen, en champignons aan. Voeg het kalkoenvlees aan de groenten toe en overgiet met de bouillon. Doe de gember in een lookpers en knijp deze uit. Voeg deze toe aan het geheel, net zoals de tomatenpuree, het laurierblad, kurkuma, cayennepeper en een snuifje zout. Laat nog 30 min. sudderen op een gemiddeld vuur met het deksel erop. (of iets langer als je hoeveelheid groter is natuurlijk)

Smakelijk!

(Bron: truitjeroermeniet)

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page