top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Stoofvlees met Geuze

500 g stoofvlees 1 geuze 3 uien 1 sneetje wittebrood 1 takje tijm 1 blaadje laurier takje peterselie 10 g bloem 1 eetlepels bruine suiker azijn 1 eetlepels mosterd boter (bakboter) peper zout

De uien schillen en in ringen snijden.

De boter verhitten in een stoofpan. Het vlees aan alle kanten laten korsten. Het vlees uit de pan scheppen.

De uien in het braadvet bakken tot ze goudbruin zijn. Bestrooien met bloem. Nog 1 minuut laten kleuren en omroeren.

Het bier toevoegen. Blijven roeren tot het kookt.

Het vlees terug in de pan leggen met tijm, laurier, peterselie, suiker en azijn. Zout en peper toevoegen.

Het deksel op de pan leggen. Gedurende 1 uur laten sudderen.

De sneetjes brood met mosterd bestrijken. Het brood op de saus leggen. Nog 1,5 uur laten sudderen.

Serveren met frietjes of gebakken aardappelen.

#stoofvlees #tijm #brood #mosterd #Geuze

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page