Nathalie Deleu
Suikervrije choco
Wie ‘s ochtends een boterham met Nutella wil eten, hoeft die binnenkort niet meer zelf te smeren. Chocoladeproducent Ferrero lanceert B-Ready, een meeneembroodje met Nutella. Bron: Het Nieuwsblad
Volgens het artikel (ja, ik lees die dingen echt!) zou deze broodstick gevuld met Nutella, in Italië een waar succes zijn en zijn die nu in ons land verkrijgbaar. Ik heb ze nog nergens zien liggen en denk niet dat ik ze ga kopen, laat staan proeven. Om de eenvoudige reden dat ik geen Nutella-fan ben. Zoon van Hof Van Eten daarentegen…die doet de aandelen van de welbekende chocopot zéker de hoogte ingaan! En zo kwam ik op het idee om zelf eens choco te maken. Met in het achterhoofd het lijf content te stellen, koos ik voor de suikervrije versie.
![DSC_8227[1]](https://static.wixstatic.com/media/c68aa8_b721599f12d04628b9c40e0b42b8f3a6~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_651,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/c68aa8_b721599f12d04628b9c40e0b42b8f3a6~mv2.jpg)
200 g pure chocolade (melkchocolade kan ook)
100 g Tagatesse (of een andere zoetstof die hitte verdraagt)
100 ml room
60 ml zonnebloemolie
1 koffielepel vanille essence
snufje zout
Kook de room met de suiker.
Doe de geroosterde noten in een blender en maal tot je een soort pasta verkrijgt. Voeg ook de in kleine stukjes gesneden chocolade toe en maal verder.
Voeg de massa toe aan de pan met hete room en giet de vanille er ook bij.
Verwarm de massa terug goed op en roer goed. Voeg al roerend de olie toe
Giet in glazen potten, sluit goed af en bewaar bij kamertemperatuur.
Smakelijk!
#hazelnoten #zonnebloemolie #chocolade #vanilleessence #room