Nathalie Deleu
Taboulé met komkommer en munt
Een frisse taboulé smaakt heerlijk, vooral in de zomer! Dit recept is heel puur, heel groen en superlekker.
Tip : past uitstekend bij gegrilde vis
1 kopje couscous
1 kopje kokend water
1 kleine komkommer
sap van 1 limoen
4 takjes verse munt
1 klein uitje
1/2 groene paprika
3 à 4 eetlepels extra vierge olijfolie
zout en peper
Giet het kokende water over de couscous, dek af en laat de couscous een 5-tal minuten wellen.
Laat de couscous afkoelen.
Neem wat olijfolie in de handen en wrijf de couscous door de hand
Snipper het uitje zeer fijn, snijd de komkommer en de groene paprika in fijne blokjes en meng de groenten onder de couscous, Versnipper wat munt en roer er ook door.
Breng de taboulé op smaak met peper, zout en limoensap
Smakelijk!