Nathalie Deleu
Tagliolini met citroen
Voor 4 personen :
350g tagliolini (of tagliatelli), 1 onbespoten citroen, 2dl room, 1 ei, 1 eetl gehakte peterselie, 50g parmezanekaas,
Rasp de gele schil van de citroen in piepkleine stukjes. Doe de citroenschilletjes in een grote kom.
Voeg de room toe en het sap van een halve citroen. Meng met de garde.
Klop ook een eierdooier onder de romm. Peper en zout en gehakte peterselie toevoegen.
Kook de tagliolini klaar volgens de regels van de kunst : zonder deksel op de pot in goed gezouten kokend water. Laat koken tot al dente.
Schep de pasta uit het water en doe onmidellijk bij het roommengsel.
Verdeel de pasta over warme borden.Schep de overgebleven saus erover en nog wat gehalte peterselie. Strooi wat parmezane over de borden.
Verrry delicious!!