Nathalie Deleu
Tajine met rundsvlees en kikkererwten
سيكون من الجميل
Oftewel Arabisch voor : het zal lekker zijn!
En afgaande op de geuren die uit de keuken komen denk ik dat dit zeker zo zal zijn, hmmm!!
500gram runderstoofvlees
2el zonnebloemolie
2 uien, gehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
1 rode chilipeper, gehakt
1 tl kaneel
1 tl gember
1 tl koriander (ik gebruikte verse koriander)
snufje saffraan
zout en peper
1 schijf gekonfijte citroen (in zeer kleine stukjes)
400g gekookte kikkererwten
2-3 tomaten, ontveld, in blokjes
2 el rozijnen
1 grote rode paprika, in blokjes
1 courgette, in schijfjes
sap van 1/2 citroen
Verhit de olie in een tajine en braad hierin het vlees aan. Doe de uien, knoflook en chilipeper erbij en bak deze mee. Voeg de kruiden en de stukjes citroen toe en zoveel heet water dat het vlees net onder staat. Sluit de pan en laat op een laag vuur ca. anderhalf tot twee uur stoven. Controleer af en toe of het niet droogkookt.
Doe de rest van de ingredienten erbij wanneer het grootste gedeelte van het vocht is verdampt. Laat nog 15 minuten sotven tot de groenten gaar zijn.
Serveer met rijst of couscous.