• Nathalie Deleu

Tajine met rundsvlees en kikkererwten

سيكون من الجميل

Oftewel Arabisch voor : het zal lekker zijn!

En afgaande op de geuren die uit de keuken komen denk ik dat dit zeker zo zal zijn, hmmm!!

  1. 500gram runderstoofvlees

  2. 2el zonnebloemolie

  3. 2 uien, gehakt

  4. 2 teentjes knoflook, gehakt

  5. 1 rode chilipeper, gehakt

  6. 1 tl kaneel

  7. 1 tl gember

  8. 1 tl koriander (ik gebruikte verse koriander)

  9. snufje saffraan

  10. zout en peper

  11. 1 schijf gekonfijte citroen (in zeer kleine stukjes)

  12. 400g gekookte kikkererwten

  13. 2-3 tomaten, ontveld, in blokjes

  14. 2 el rozijnen

  15. 1 grote rode paprika, in blokjes

  16. 1 courgette, in schijfjes

  17. sap van 1/2 citroen

Verhit de olie in een tajine en braad hierin het vlees aan.  Doe de uien, knoflook en chilipeper erbij en bak deze mee.  Voeg de kruiden en de stukjes citroen toe en zoveel heet water dat het vlees net onder staat.  Sluit de pan en laat op een laag vuur ca. anderhalf tot twee uur stoven.  Controleer af en toe of het niet droogkookt.

Doe de rest van de ingredienten erbij wanneer het grootste gedeelte van het vocht is verdampt.  Laat nog 15 minuten sotven tot de groenten gaar zijn.

Serveer met rijst of couscous.

#rozijn #saffraan #kikkererwten #tajine #chilipeper

Recente blogposts

Alles weergeven