Nathalie Deleu
Tajine met zalm, schartong en mosselen
350g vis, zalm en schartong, in stukken verdeeld
gekookte mosselen uit de schaal (1kg met schaal)
1 ui, fijngesneden
1 courgette, in staafjes
1 teentje look (fijngehakt)
2 raapjes (in blokjes gesneden)
2 wortelen, in staafjes
1/2 rode paprika, in stukjes
1 spaans pepertje (naar keuze)
150ml mosselvocht
1 glas droge witte wijn
1 el olijfolie
4 ontpitte en gepelde tomaten, in stukken
1 tl harissa (pimentpasta)
1/2tl gemalen komijn
1 tl kurkuma
enkele draadjes saffraan
1/2 blokje visbouillon
1 limoen in plakjes
klein geutje room (naar smaak)
Verhit de tajine, voeg de olie toe en bak hierin zachtjes de harissa, look, ui en eventueel het pepertje.
Voeg de groenten, komijn, kurkuma, saffraan, visbouillon en mosselkookvocht toe.
Laat met het deksel op de pan de groenten op een zacht vuurtje stoven tot ze bijna gaar zijn.
Verdeel de vis en de limoen over de groenten en voeg het glas witte wijn toe.
Plaats het deksel weer op de pan en laat verder garen tot de vis bijna gaar is.
Voeg tenslotte de mosselen toe (en eventueel een geutje room) en laat heel even verder garen tot de vis volledig gaar is en de mosselen warm genoeg.
Versier eventueel met koriander en serveer met couscous.
(naar een recept van Culinair Atelier ID)
Smakelijk!!