top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Tartiflette met brie

Bijgewerkt op: 24 sep. 2022

Tartiflette komt oorspronkelijk uit Frankrijk waar het wordt bereid met witte wijn en Reblochonkaas.  

Eigenlijk een echt wintergerecht.

En ook al zijn we momenteel lente (met af en toe zomertemperaturen), toch had ik er zin in!




1kg aardappelen

3 uitjes, gesnipperd

100g spekblokjes, gerookt

1 sjalotje, gesnipperd

1 paar sneetjes wortel

1 Brie

1 teentje look

1dl room

1dl droge witte wijn

boter

peper en zout

Verwarm de oven voor op 200°C.  


Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze tot ze net niet gaar zijn.


Smelt boter in de pan en fruit ui en sjalot glazig. Voeg de spekblokjes en wortel toe en bak even mee.


Schik de helft van het mengsel in een ingevette ovenschaal.  


Snij de kaas in stukken (de korst mag eraan blijven) en verdeel de helft over de aardappelen.  

Kruid met flink wat peper en weinig zout.  

Herhaal met de rest van de aardappelen en eindig met stukken kaas.


Pers het teentje knoflook en meng met de wijn en de room.  


Giet dit over de kaas.  


Zet de tartiflette 30minuten in de voorverwarmde oven.


Smakelijk!

#spek #aardappel #brie #ui #wijn

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page