Nathalie Deleu
Tartiflette met brie
Bijgewerkt op: 24 sep. 2022
Tartiflette komt oorspronkelijk uit Frankrijk waar het wordt bereid met witte wijn en Reblochonkaas.
Eigenlijk een echt wintergerecht.
En ook al zijn we momenteel lente (met af en toe zomertemperaturen), toch had ik er zin in!

1kg aardappelen
3 uitjes, gesnipperd
100g spekblokjes, gerookt
1 sjalotje, gesnipperd
1 paar sneetjes wortel
1 Brie
1 teentje look
1dl room
1dl droge witte wijn
boter
peper en zout
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze tot ze net niet gaar zijn.
Smelt boter in de pan en fruit ui en sjalot glazig. Voeg de spekblokjes en wortel toe en bak even mee.
Schik de helft van het mengsel in een ingevette ovenschaal.
Snij de kaas in stukken (de korst mag eraan blijven) en verdeel de helft over de aardappelen.
Kruid met flink wat peper en weinig zout.
Herhaal met de rest van de aardappelen en eindig met stukken kaas.
Pers het teentje knoflook en meng met de wijn en de room.
Giet dit over de kaas.
Zet de tartiflette 30minuten in de voorverwarmde oven.
Smakelijk!