Nathalie Deleu
Toblerone mousse
Toblerone is een Zwitsers chocolademerk. Het is bekend door de ‘bergachtige’ vorm van de chocoladereep, gevormd naar de berg Matterhorn in Zwitserland, en ook door de gele verpakking in prisma-vorm. In de reep zit melkchocolade, noga, amandel en honing. (bron: wikipedia; recept Lekker en Simpel)
Voor 2 glaasjes :
200ml slagroom
100 gram Toblerone
2 eetlepels melk
Smelt de chocolade in een pannetje, au bain marie. Voeg ondertussen de melk toe aan de chocolade en vergeet niet om te roeren!
Zodra de chocolade is gesmolten, zet je het vuur uit en laat je de chocolade circa 5 tot 10 minuten afkoelen. Doe de opgeklopte slagroom in een kom en zodra de chocolade wat afkoelt is, voeg je deze toe aan de opgeklopte slagroom. Schep het geheel door elkaar met een spatel (let op: niet roeren, want anders verdwijnt alle lucht uit de slagroom).
Schep de mousse in 2 glaasjes.
Zet de Toblerone mousse vervolgens voor een paar uur in de koelkast.
Smakelijk!!