Nathalie Deleu
Tomatenrisotto
Risotto is een heerlijk, romig, Italiaans gerecht.
En staat in de top 3 van mijn lievelingseten. Je kunt het op eindeloos veel manieren klaarmaken.
Deze tomatenrisotto is eigenlijk een zomergerecht, maar met ingelegde tomaatjes kun je dit echt even lekker maken als met verse tomaten. En zo de zomer in je bord toveren.
Ik probeerde het en ik beloof plechtig dat dit een héél lekkere risotto is. In het recept gebruik ik soeptassen voor de hoeveelheid. Het gaat er niet om welke soeptassen je neemt, het gaat om de verhouding.
Probeer maar!!

1 grote soeptas Arboriorijst
2,5 grote soeptassen kippenbouillon ( zelf gemaakt of met blokjes)
1 glas witte wijn
1 sjalot
1 blikje gepelde tomaatjes
verse Parmezaanse kaas (volgens jouw smaak)
1 eetlepel boter
3 grote lepels olijfolie
verse basilicum, bieslook, peper en zout
Snij de sjalot fijn
.
Verhit in een kom een ruime hoeveelheid olijfolie en wanneer ze goed heet is bak je de rijst met de sjalot glazig.
Overgiet daarna eerst met de wijn en dan de bouillon. Zet het vuur laag, dek de kom af en laat 15 minuten gerust.
Voeg er de boter, gepelde tomaten, handvol geraspte Parmezanekaas en de versneden kruiden aan toe.
Meng alles met een houten lepel.
Proef en kruid bij met peper en zout.