• Nathalie Deleu

Tortellini al sugo di pomodoro basilico

500g tortellini (niet zelfgemaakt maar wel van de Italiaanse traiteur) 6 dikke vleestomaten1 teentje knoflook, 2 uien fijn gesnipperd salie naar smaak basilicum naar smaak 2 eetepels olijfolie boter

Kook de tortellini 3 à 4 minuten in ruim kokend, gezouten water. Hou warm.

Snipper de ui en de look heel fijn en doe deze in de warme olie met een kluitje boter met peper en out. Tomaten(ontpeld) in stukjes toevoegen en kruiden met de salie. Laat de saus minstens 1 uur op een zacht vuurtje staan koken of sudderen tot de tomaten gaar zijn. Voeg nu de gesnipperde basilicum toe. Roer even goed door en serveer de ingekookte saus over al dente gekookte tortellini. Bestrooi met heerlijk vers geraspte parmesaanse kaas of pecorino of wat nog beter is een mengeling van de 2 kazen… Enkele blaadjes basilicum als garnering erbovenop.

#salie #tomaat #tortellini

Recente blogposts

Alles weergeven