• Nathalie Deleu

Varkenshaasje met buffelmozzarella en sherry

  1. 700g varkenshaasje

  2. 1 bolletje buffelmozzarella

  3. 2 bakjes champignons (liefst 2 verschillende soorten)

  4. 1 ui

  5. 1 teentje knoflook

  6. droge sherry

  7. olijfolie

  8. margarine

  9. peper en zout

  10. gedroogde tuinkruiden

  11. tijm

  12. snij het vlees in 4 gelijke stukken en bak het kort rondom bruin in grote braadpan

  13. kruid met peper en zout, haal ze uit de pan en hou apart

  14. snij de ui fijn en stoof eventjes aan in dezelfde pan van het vlees

  15. snij de champignons in 4 en voeg ze bij de ui

  16. pers er de knoflook boven en laat op een hevig vuur enkele min bakken

  17. blus met een scheutje sherry en laat nog eventjes verdampen

  18. strooi er wat gedroogde tuinkruiden en tijm over en meng goed

  19. beboter een oven schaal en leg er de champignons in

  20. schik er het vlees op

  21. leg op elk stuk vlees een sneetje mozzarella

  22. besprenkel met wat olijfolie

  23. plaats een 15 tal min in een voorverwarmde oven op 200°

(foto gemaakt met gsm, wat mindere kwaliteit dus)

#mozzarella #sherry #varkenshaasje

Recente blogposts

Alles weergeven