Nathalie Deleu
Varkenshaasje met buffelmozzarella en sherry
700g varkenshaasje
1 bolletje buffelmozzarella
2 bakjes champignons (liefst 2 verschillende soorten)
1 ui
1 teentje knoflook
droge sherry
olijfolie
margarine
peper en zout
gedroogde tuinkruiden
tijm
snij het vlees in 4 gelijke stukken en bak het kort rondom bruin in grote braadpan
kruid met peper en zout, haal ze uit de pan en hou apart
snij de ui fijn en stoof eventjes aan in dezelfde pan van het vlees
snij de champignons in 4 en voeg ze bij de ui
pers er de knoflook boven en laat op een hevig vuur enkele min bakken
blus met een scheutje sherry en laat nog eventjes verdampen
strooi er wat gedroogde tuinkruiden en tijm over en meng goed
beboter een oven schaal en leg er de champignons in
schik er het vlees op
leg op elk stuk vlees een sneetje mozzarella
besprenkel met wat olijfolie
plaats een 15 tal min in een voorverwarmde oven op 200°
(foto gemaakt met gsm, wat mindere kwaliteit dus)