top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Varkenswangen met Westmalle

  1. 1kg varkenswangen

  2. 1 ui

  3. look

  4. laurier

  5. 1flesje Westmalle Trappist Dubbel

  6. 1 potje vleesfond

  7. peper, zout, tijm, klein beetje mosterd

Bak de varkenswangen heel bruin aan in de boter. Voeg na het bruinen de gesneden ui toe. Laat nog even stoven. Giet voorzichtig de fond bij het vlees en daarna het bier. Kruid met peper, zout, tijm en laurier en voeg een klein beetje mosterd aan toe.

Laat héél zachtjes stoven, ongeveer anderhalfuur, genoeg om ze door en door mals te krijgen. Leg de wangen daarna op een bord, en houd warm in de oven. Het stoofvocht terug wat aan de kook brengen. Kook in totdat de saus wat stroperig lijkt.

De keukengeuren zijn hééééérlijk en na proeven kan ik beamen dat de smaak van het gerecht super is. Het vlees is botermals.

Voor herhaling vatbaar!!

#varkenswangen #vleesfond #Westmalle

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page