Nathalie Deleu
Vegetarische cannelloni
400 gram tomaten (of blik) 250g vegetarisch gehakt 1 ui – 1 wortel – 1 paprika 1/2 stengel bleekselder ong. 6 eetlepels olijfolie 2 kleine courgettes 1 (of 2) teentjes knoflook 1 rood Spaans pepertje bakje cèpes 200g fetakaas cannelloni (die niet meer hoeft voorgekookt te worden) 60 gram geraspte kaas beetje boter gedroogde tijm, komijn, kaneel peper, zout
Voor de tomatensaus: de tomaten wassen, pellen, ontpitten en in kleine blokjes snijden (of blik).
De groenten in kleine stukjes snijden.
Olijfolie verhitten in een kom en alle groenten (behalve de tomaten) daarin stoven.
Na een tijdje, de tomaten en een tijm toevoegen.
De saus kruiden met peper en zout, de deksel op de kom leggen en ongeveer 20 minuten laten sudderen.
Cèpes apart bakken in boter met wat look. achteraf toevoegen aan de saus.
Voor de vulling: de knoflook en het pepertje wassen en in kleine stukjes snijden.
Knoflook pellen, fijnhakken. Pepertje doormidden snijden, ontpitten en in fijne reepjes (of stukjes) snijden.
De resterende olijfolie verhitten, het vegetarisch gehakt daarin aanbakken. Kruiden met peper, zout, komijn en kaneel … beetje laten afkoelen. De feta hieronder mengen tot een soort van deegvulling
De cannelloni vullen met het gehaktmengsel en in een ovenschotel leggen.
Er mogen canelloni op elkaar gelegd worden (lagen).
De tomatensaus over de cannelloni verdelen. bestrooien met geraspte kaas + een paar vlokjes boter.
Op de middelste richel van de oven ongeveer 30 minuten bakken tot het geheel goudbruin is.