top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Vegetarische couscous

2 ajuinen (grof gehakt) 4 teentjes look (grof gehakt) 2 pastinaken (of raapjes) 4 wortelen 1 blik kikkererwten (400 g) 1 courgette 500 à 750 ml groentenbouillon 2 à 3 tomaten

eventueel handvol olijven

1 soeplepel ras-el-hanout (of naar smaak) 2 à 3 el olijfolie verse koriander

100 à 150 g couscous (griesmeel) per persoon

Zet een grote pan op het vuur met dikke bodem. Doe hierin de olijfolie, ajuinen en look en bak op een rustig vuur gedurende 7 minuutjes.

Schil de pastinaken, wortelen en courgette, snij in grove stukken. Doe dit bij de ajuinen samen met de ras-el-hanout. Laat 3 minuutjes bakken en giet er dan de bouillon bij. Snij de tomaten in 4 grote stukken en doe bij de rest. Giet de kikkererwten af, voeg bij de groenten en zet het deksel op de pot. Laat 10 à 15 minuutjes sudderen. (eventueel olijven toevoegen) Laat nog eens 10 minuutjes afgedekt verder garen.

Doe de couscous (griesmeel) in een grote kom en giet er evenveel kokend water bij (ik meet met een glas: 1 glas couscous = glas water). Dek af met plasticfolie en laat 7 minuutjes trekken.

Neem de folie van de couscous en prik los met een vork. Je mag er eventueel een klontje boter onder roeren zodat hij niet meer gaat kleven.

#kikkererwten #wortel #koriander #raap #raselhanout #pastinaak

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page