Nathalie Deleu
Vegetarische risotto
Voor 4 personen:
150g ongekookte rijst, 100g champignons, 1ui, 1 rode paprika, 1 wortel, een 10-tal mini-maïskolfjes, 2 knoflookteentjes, 1liter groentenbouillon, 25cl droge witte wijn, 40g geraspte parmezaanse kaas, wat olijfolie, peper en zout
Verhit de olie in de pan. Fruit de fijngehakte ui, de stukjes paprika, de blokjes wortel en de geperste knoflook tot de ui glazig wordt. Meng de rijst onder de groenten en laat deze 2 minuten meebakken. Voeg de wijn en 250ml groentenbouillon toe. Doe de maïskolfjes en de champignons erbij, meng en laat het rijstmengsel zachtjes doorkoken tot de bouillon door de rijst is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon op dezelfde manier toe (tot een romige massa ontstaat). Breng de risotto op smaak met peper, zout en bestrooi met Parmezaanse kaas.