top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Vis en prei in de stomer

Waar haal je de tijd vandaan om al dat eten klaar te maken, op de foto te zetten en er dan nog een blog over te schrijven? Je bent vast uren in de keuken bezig, hoe doe je dat toch allemaal? Dit zijn de meest gestelde vragen die ik krijg als ik vertel over mijn foodblog of als vrienden of collega’s zien dat ik weer een blogje geplaatst heb. Mijn antwoord is dan altijd: het is heel simpel en ik ben zoveel tijd kwijt aan koken als ik dat zelf wil. En voor mij is dat pure ontspanning. En…er bestaat namelijk ook zoiets als snelle maaltijden. En hiermee bedoel ik uiteraard niet de MacDonalds of het frietkot (alhoewel, hmmm…soms heb ik daar ook wel eens zin in) 😉

Stoomkoken is bijvoorbeeld een gezonde én snelle manier om een maaltijd op tafel te toveren. Natuurlijk heb je wat tijd nodig voor het hakken en snijden envandiedingen. De oplossing is dan: diepvriesproducten. Die zijn al gesneden, zijn even vers (ingevroren) en smaken bijna net hetzelfde. Dit vis-preigerecht was klaar op 20 minuten…als dat niet snel is! Proberen maar…


12523085_10153835880714441_1507950251657388914_n

250 g koolvis (in stukjes)

250 g kabeljauw (in stukjes)

peper

zout

3 dikke stammen prei

3 dl lightroom

vadouvan (of kerriepoeder)

visfumet (of blokje)

Stoom de vis samen met de prei in je stoomkoker (-oven). Volg de tijden die je stomer aangeeft voor vis te stomen. Ik gebruikte de Microgourmet van Tupperware.

Giet de room  met de visfumet in een hapjespan. Voeg de vadouvan toe en meng goed. Laat even inkoken tot je een ietwat gebonden saus krijgt.

Meng de prei en de vis onder de saus en kruid goed af met peper en zout.

Serveer met pasta, aardappels of rijst.

Smakelijk!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page