top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Visstoofpotje

Vis is de afgelopen tijden niet altijd positief in het nieuws geweest. Zo was de zalm bij de Albert Heijn besmet en werd verteld dat pangasiusfilet eigenlijk de ‘vuilbakvis’ van de zee is en je die beter niet eet. Volgens mij is deze storm inmiddels wel een beetje overgewaaid. En eigenlijk is het zonde dat hierdoor (onterecht) angst ontstaat rondom het eten van vis in het algemeen. Naast het feit dat vis super gezond is, is het ook heel lekker en op verschillende manieren te bereiden. Ik eet het echt met alles. Bij dit recept waren het groentefrietjes van pastinaak en wortel, maar je kunt het ook eten met rijst, pasta, quinoa of aardappelen. Door een paar keer per week vis te eten  weet je dat je goed voor je lichaam en geest zorgt. So, let’s eat fish!

3 preien, in stukken 2 eetlepels boter 300 g vis (kies waar je zin in hebt) 200 g wortels 125 ml room 2 eetlepels mosterd dille pastinaak, wortel

Snijd de preien in ringen. Smelt de boter in een braadpan en laat de prei 5 minuten zacht stoven Snijd de visfilet en de wortels in blokjes en voeg ze toe aan de prei. (je kunt ook eerst de saus bereiden en daarna de vis laten meepruttelen) Roer de room en de mosterd door het vismengsel, breng aan de kook en laat op een afgedekt  15 minuten stoven. Bestrooi flink met zwarte peper en dille. Snij de pastinaken en wortels in frieten. Bestrooi ze met marjolein en overgiet met wat olijfolie. Hussel goed door elkaar, giet ze in een ovenplaat en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven (210°C)

Smakelijk! Tip : ook heel lekker met puree van knolselder. Met wat roomkaas (type Philadelphia) erbij maak de de saus nog romiger.

#wortels #botere #vis #mosterd #room #dille #prei

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page