top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Vol-au-vent met venkel en zalm

Bij HofVanEten vieren we het begin, midden en eind van de dag met eten. Altijd is het een feest om aan tafel te gaan, zelfs met een gewone boterham met ham of kaas. Dus het betekent zeker niet dat het bereiden van dat eten alle uren ertussenin in beslag moet nemen. Eten moet gezellig en vers zijn en met recepten waarmee je eenvoudig het beste uit goede ingrediënten naar boven haalt. Dit recept is er zo een, makkelijk, feestelijk en vooral heel erg lekker!


400 g zalm 2 grote venkelknollen 200g garnalen 50 ml Noilly Prat (of witte wijn) (eventueel) bladerdeegbakjes 200 ml groentebouillon scheutje melk 200 ml room zout, peper, boter 800 g aardappelen (voor de puree)

Spoel de venkel en snij ‘m in kleine blokjes. Bewaar het venkelgroen voor de afwerking van het gerecht. Snij de zalm in blokjes van zo’n 2 cm.

Smelt wat boter in een pan en voeg er de venkel aan toe. Stoof glazig. Doe er de zalm bij en roer om. Blus de pan met de Noilly Prat, laat verdampen en voeg dan de bouillon toe. Laat 5 à 7 minuten zachtjes pruttelen, zonder deksel op de pan. Doe de room erbij in de pan en laat inkoken tot de gewenste dikte. Bind de saus indien nodig bij met wat maïszetmeel. Zet de pan van het vuur.

Verwarm de bladerdeegbakjes in de oven. Doe de grijze garnalen bij de saus en laat ze warm worden. Breng op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak.

Giet de aardappelen af en pureer ze. Maak de puree aan met een scheutje melk, een klontje boter, peper en zout. Roer er op het einde het gehakte venkelgroen door

Serveer de vol-au-vent in de voorverwarmde bladerdeegbakjes en geef er de puree bij.

Serveer meteen.

Smakelijk

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page