• Nathalie Deleu

Volkoren pompoenbrood

Bijgewerkt op: 24 sep.

Iedereen weet dat je van pompoen lekker soep kan maken.

Dit is ondertussen al bijna een klassieker geworden. In verschillende salades, gratins, quiches is pompoen ook heel lekker!


Of je kan er ook eens een broodje van bakken. Ik wou het wat gezonder maken en gebruikte daarom volkorenbloem, dus een beetje anders dan anders.  


Het resultaat is een lekker donker oranje, licht zoet brood…heerlijk!




500 g pompoen

25 g olijfolie of roomboter

10 g zout (naar smaak)

beetje water

750 g volkorenbloem

15 g verse gist of 7 g droge gist

Maak van de pompoen puree door ze te koken of stoven.

Laat de puree afkoelen


Doe de bloem in een grote kom

Maak er een kuil in en doe er de pompoenpuree in

Strooi het zout over de rand

Verkruimel de gist over de pompoenpulp

Voeg de olie of boter toe

Kneed het deeg, voeg zo nodig wat water toe als het deeg te droog is


Laat het deeg 40 minuten rijzen op kamertemperatuur onder een droge handdoek

Kneed het gerezen deeg wat ineen en maak het terug in een vorm (bol of lang zoals je zelf wil)


Warm de oven tot 220°


Laat het deeg nog een 15 minuten rijzen onder de handdoek.


Leg het deeg op de bakplaat of bakvorm en laat nog eens 40 minuten rijzen onder de doek


Zet in de oven en bak 40 minuten.


Laat afkoelen op een rooster

Smakelijk!

#gist #olijfolie #pompoen #volkorenbloem

Recente blogposts

Alles weergeven