Nathalie Deleu
Volkoren wortelcake
Als je me vraagt welke smaak cake ik het lekkerst vind dan zal ik ongetwijfeld zeggen: appelcake! Toen ik de eerste keer wortelcake bakte was ik echter enorm verrast door de zoete smaak die deze groenten gaf aan de cake. Dus werd wortelcake mijn tweede favoriet. Deze keer hield ik het zo gezond mogelijk, wegens minder suiker enzoverder, de reden hiervoor vertelde ik jullie al. De speculaaskruiden overheersen nogal in dit recept. Dus als kaneel ook niet jouw ding is, sla dit recept dan over. 🙂
100 g boter
4 eetlepels honing
2 eieren
150 g volkoren speltmeel
1 koffielepel bakpoeder
1 lepel speculaaskruiden
80 ml melk
100 g appelmoes
40 g geraspte wortel
40 g rozijnen
60 g walnoten, fijngehakt
Verwarm de oven op 180°C
Klop de boter met de honing in een grote kom
Klop nu een voor een de eieren door de boter
Doe het speltmeel, het bakpoeder en de speculaaskruiden apart in een kom en roer goed door elkaar
Voeg het meelmengsel toe aan het botermengsel
Roer de melk, appelmoes, wortel, rozijnen en walnoten erbij
Giet het beslag in een vorm of in kleinere vormpjes en bak in de oven voor ongeveer 45 minuten (afhankelijk van je oven).
Ze zijn gaar als je erin prikt en de prikker komt er droog uit.
Smakelijk!