• Nathalie Deleu

Vrijdagavondgerechtje

Bijgewerkt op: 14 sep.

Vrijdagavond, gedaan met werken, niet veel meer in de koelkast, honger… Herken je dat?


Hoe verleidelijk is het dan niet om naar de frituur te rijden of de pizzakoerier te bellen. Hou ik ook wel van, maar dit gerechtje is evenzeer een smulfestijn.


Het is heel gauw klaar, vooral als je de eitjes al op voorhand hebt gekookt.


En…het smaakt heerlijk. echt comfortfood…vooral met dat triest zomerweer van heden is dit een “klein geluksmomentje” op je bord 😉



– een blik (250g) zalm in eigen nat – 200g garnalen – 3 eitjes – 30 g boter en 40g bloem, om roux te maken – visfond (een klein bokaaltje) of een visbouillonblokje opgelost in wate – peper, zout , dille (eventueel)


kook de eitjes halfzacht laat afkoelen, pel en halveer ze

leg deze halve eitjes in een lage ovenschotel open het blik zalm en bewaar het vocht trek de zalm in hapklare stukjes en leg ze ook in de schotel

strooi de garnalen over dit alles. je kunt hier ook een restje gekookte aardappeltjes of pasta bij leggen)

maak vervolgens een roux (boter – bloem) en maak saus met de visfond en het vocht van het blikje zalm, eventueel wat room erbij

werk de saus af naar smaak (bv. scheutje melk, klein beetje tomatenpuree voor een lichtroze kleurtje…) en kruid goed met peper, wat zout en eventueel wat dille. Giet over de vis en eitjes.


Dit alles mag daarop in de oven op 180°, tot het “broebelt” en wat bruinig wordt bovenaan.


Een heerlijk simpel gerechtje.


Smakelijk!

#visfond #boter #garnalen #zalm #eieren #bloem

Recente blogposts

Alles weergeven