Nathalie Deleu
Wat San kan…
Vorig jaar gaf ik als kerstcadeau het boek ‘Desserts’ van Roger van Damme aan mijn schoonzus. Ze werd er helemaal blij van. Zelf was ik ook wel benieuwd, want een dessertkookboek is toch wel iets speciaal. Wat direct opviel was dat er wel heel speciale recepten terug te vinden waren en dit een dessertboek was voor de meer gevorderde patissier. Roger van Damme is immers de peetvader van de moleculaire patisserie. Veel verschillende recepten voor één creatie…niet echt mijn ding…ik heb al niet echt veel talent voor bakken en desserts en waag me daar dan ook niet aan. Ervan proeven doe ik dan wél!
Onlangs grapte San, een vriendin, wat over haar taartenbak. Ik was natuurlijk nieuwsgierig waar ze juist mee bezig was en toen vertelde ze me dat ze creaties van Roger van Damme (na)maakt. Ze bleef maar grappig doen over die baksels, maar toen ze me ook enkele foto’s doorstuurde, toen viel mijn mond open van bewondering (en het kwijl langs mijn kin, oké). Ze chat over en weer met Roger voor tips en tricks en binnenkort gaat ze naar hem toe voor een workshop…maar ik wou hier al een blogje aan haar kunsten wijden omdat ik dit zo super vind.
Proficiat San, je bent een echte ‘Rogina of Rogandra’! 😉 Geef Roger een kus van mij!




