Nathalie Deleu
Wildragout met kastanjes
1kg wildstoofvlees (hert, ree, everzwijn,…)
1 ui, fijngesneden
2 tenen look, fijn gesneden
1 el bloem
1 fles rode wijn
1dl cognac
1 bosje wortelen, grof gehakt
2 takken selder, grof gehakt
1 kruidentuiltje
250g kastanjes, gepeld en geblancheerd
boter, peper en zout
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het stoofvlees mooi goudbruin in een pan met wat boter. Haal het vlees uit de pan. Stoof in diezelfde pan de ui en de knoflook glazig. Giet overtollig vet uit de pan. Doe het vlees bij de ui en de knoflook in de pan en bestrooi met de bloem. Overgiet met de wijn en de cognac en breng aan de kook. Laat 2 minuten doorkoken.
Doe de wortelen, de selder en het kruidentuiltje bij. Leg het deksel op de pan en zet 1 uur in de warme oven. Bak de kastanjes op in wat boter en doe ze bij de ragout. Lekker met kroketjes!