• Nathalie Deleu

Witloof met gerookte zalm

8 stronkjes witloof 8 plakjes gerookte zalm boter 1dl room 1glas droge witte wijn 2eetlepels gehakte dille peper uit de molen


Laat 1 koffielepel boter smelten. Bak het witloof kort rondom aan in hete vetstof. Kruid met peper en zout. Dek af en laat op een zacht vuur in ongeveer een kwartier stoven. Laat uitlekken en rol elk stronkje in een plakje gerookte zalm. Voeg de wijn en de room aan het stoofvocht toe. Laat inkoken tot sausdikte. Werk de saus af met de gehakte dille en peper uit de molen.

Lekker met warme aardappelpuree op smaak gebracht met een fijngesneden pijpuitje en een handvol fijngesneden veldsla (sla en pijpuitjes onder de puree mengen) of met knapperig stokbrood!

#dille #gerooktezalm #witloof

Recente blogposts

Alles weergeven