Nathalie Deleu
Witloofstoemp met spekjes
Bedenk de beste ‘Belgetarische’ stoemp: dat is de uitdaging die Carrefour voorschotelt aan alle liefhebbers van de Belgische keuken. De winnaar zal niet alleen vol trots zijn recept in de winkels zien liggen, maar mag ook een jaar lang gratis winkelen bij Carrefour, tof idee! Maar ik ben trouw aan Delhaize...dus doe ik even niet mee. 🙂
De zin in stoemp werd wel aangewakkerd, dus haalde ik de patatten uit de kelder (bij wijze van spreken dan). Het werd een eenvoudige stoemp met witloof en spekjes en ik bakte er enkele gevogelteworstjes bij. Comfortfood on top!

500 g witloof, fijngesneden
1 scheutje melk
150 g gerookte spekreepjes
peper en zout en nootmuskaat
Kook de aardappelen en de helft van het witloof gaar in een grote pot gezouten water. Giet af en stamp half fijn met een pureestamper.
Roer enkele klontjes boter bij de puree en voeg een scheutje melk toe. Breng op smaak met een snuifje nootmuskaat, peper en zout.
Bak de spekblokjes goudbruin in een klontje boter. Doe de rest van het witloof erbij en laat nog 5 minuten meebakken op een halfhoog vuur. Roer af en toe om.
Roer de spekblokjes en het gebakken witloof door de stoemp.
Smakelijk!
#aardappelen #peper #spekreepjes #witloof #nootmuskaat #zout