Nathalie Deleu
Wortel pastinaaksoep met gember en sinaasappel
300 g wortelen
1 eetlepel boter
een scheut droge sherry (of droge witte wijn)
1 l kippen- of groentebouillon
2 teentjes look
300 g pastinaken
peper en zout
sap van 1 kleine sinaasappel
1 middelgrote ui
1 eetlepel vers geraspte gember
Smelt de boter in een grote soepketel en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg de wortel- en pastinaakstukjes toe en bak ze een vijftal minuutjes mee. Blus met de sherry en laat de alcohol verdampen. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat met een deksel op de pot en kwartier koken.
Roer het sinaasappelsap erdoor en laat nog 5 minuten op een heel laag vuur pruttelen. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout (eerst proeven, want door de gember kan de soep al vrij pittig zijn en door de bouillon kan de soep al zout genoeg zijn)
Smakelijk!!