Nathalie Deleu
Wortelhummus
Je kan het op je boterham smeren, als dipsaus met pitabrood of crackers, bij kippenvleugels serveren of als bijgerecht met couscous eten. Hummus is een heerlijke delicatesse en zeer voedzaam ook. Dit recept komt van Dorien van Jonge Sla en is echt een om uit te proberen!

4 eetlepels olijfolie zout en peper 200 g gekookte kikkererwten (mag en blikje zijn) 1 teentje knoflook, geperst sap van ½ limoen 1,5 el tahini (sesampasta) 1 tl gemalen komijn
Verwarm de oven voor op 200°. Doe de wortelschijfjes voor de hummus in een kom, besprenkel ze met olie, peper en zout en roer ze goed door elkaar, zodat alle stukjes ingesmeerd zijn. Verdeel ze over een bakplaat die bekleed is met zilverpapier. Rooster ze ongeveer een kwartier in de oven, tot ze zacht zijn. Je kunt ze ook gewoon stoven in de olijfolie, echter,de smaak van geroosterd heb je dan niet. (en die is wel héél lekker voor dit recept!)
Hak de wortelschijfjes, nog voor ze afgekoeld zijn, in een keukenmachine, samen met de andere ingrediënten voor de humus, tot je een mooie pasta hebt. Als het mengsel te droog is, kan je wat water en/of olijfolie toevoegen. Breng de hummus op smaak met eventueel nog wat citroensap, zout en (cayenne)peper.
Smakelijk!