Nathalie Deleu
Wortelli en Courgetti met lamsgehakt
Spaghetti van courgette heet courgetti, dus heet spaghetti van wortel wortelli. Logischer kan niet, ha! Deze wortelli-courgetti schotel is heel simpel om te maken. Het is zo lekker dat je echt geen koolhydraten mist. Je kunt er natuurlijk wat gekookte spaghettislierten onder roeren ook. De lamsballetjes geven aan de ‘pasta’ een beetje Arabische touch….heerlijk!

2 courgettes en 4 wortels (of zoveel je op kunt)
1 ui
een blik tomatenblokjes
300 g gekruid lamsgehakt
een teentje look
1 eetlepel garam masala
wat cayennepeper (mag je weglaten indien je niet pikant wil)
peterselie
olijfolie
peper en zout
Maak van het gekruid lamsgehakt kleine balletjes en bak ze in olijfolie, in een hapjespan aan, samen met de gesneden ui en een uitgeperst lookteentje. Haal de balletjes uit de pan en zet even opzij.
Fruit in het vet van de balletjes de groentesliertjes. Laat even goed stoven en voeg de tomatenblokjes en de kruiden toe en laat verder op een matig vuur stoven. Voeg na een tijdje de balletjes terug toe en meng wat ondereen.
Serveer met geraspte parmezaanse kaas!
Smakelijk!
#look #tomaat #ui #wortel #lamsgehakt #courgette #garammarsala