top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Zalm en prei à la minute

Doordeweekse drukke, warme (!) dagen vragen om snelle en gezonde maaltijden.

Tegenwoordig is bijna iedereen zich bewust van het feit dat gezond eten belangrijk is, maar we hebben meestal weinig tijd om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Vaak komen we thuis en hebben we geen zin meer om veel tijd te besteden aan de maaltijd. Vooral niet als het zo warm is als de laatste dagen…

Dit recept laat zien dat in een mum van tijd een maaltijd op tafel gezet kan worden die verrukkelijk smaakt…


zalmprei

– 4 stukken zalm

– 4 eieren

– 4 preien

– 100 ml room

– 25 ml maizena

– 25 g  Parmezaanse kaas

– peper, dille

Was de prei en snij hem fijn en stoom 10 minuutjes.

Laat uitlekken en leg hem op de bodem van een ovenschotel. Leg dan de rauwe zalm in stukken versneden op de prei. Doe in een shaker de room samen met de 4 eieren, maizena en schud krachtig. Giet dit uit over de vis/prei en kruid af met veel zwarte peper en wat dille Rasp nog wat Parmezaanse kaas eroverheen.

Zet 20 minuutjes op 180°C.

En je eten is klaar.

Smakelijk!

Tip:  je kan de zalm ook vervangen door hesp in stukjes of stukjes kip 

#maizena #zalm #eieren #parmezane #room #prei

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page