Nathalie Deleu
Zalmtartaar met gemarineerde coquilles en een sausje van gazpacho
Ingrediënten voor 4 personen:
– 250 g verse zalmfilet
– 4 sint-jakobsnootjes (schoongemaakt)
– 1 sjalot
– platte peterselie
– olijfolie
– peper en zout
– enkele druppels citroensap
Ingrediënten voor de gazpacho:
– 3 rijpe tomaten (ontveld, zonder zaadjes)
– 1/4 komkommer (zonder de zaadjes, in blokjes)
– 1/4 ajuin (fijngesneden)
– 1 teentje knoflook (fijngesneden)
– 1 eetlepel olijfolie
– 1/2 rode peper (fijngehakt)
– 1/2 groene paprika (zonder zaadjes, in blokjes)
– 1/2 eetlepel wijnazijn
– sap van 1/4 citroen
– een weinig oregano
– peper en zout
Snij de zalm in kleine dobbelsteentjes en meng er naar eigen smaak de gesnipperde peterselie onder.
Voeg de gesnipperde sjalot, 1 eetlepel olijfolie en enkele druppels citroensap toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Snij dunne plakken van de sint-jakobsnootjes en besprenkel met citroen, olijfolie en zout.
Schik de zalmtartaar in een cilinder en leg de plakjes van de sint-jakobsnootjes erop.
Lepel de gazpacho errond.
Bereidingswijze voor de gazpacho
Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Laat de gazpacho een uurtje rusten in de koelkast.