top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Zoete puntpaprika’s met broccoli

Dit recept is geïnspireerd op een Pascale Naessens-gerecht. Ik maakte er mijn eigen versie van. Lekker, zowel warm als koud. (dag erop als lichte lunch)


18319104_10155258693694441_8207789786661188915_o

2 zoete puntpaprika’s 1 broccoli, in roosjes 250 g ricotta 2 lente-uitjes, in ringetjes 1 kleine teentjes knoflook, geperst 1 tl gedroogde tijm wat citroenzeste versgemalen zwarte peper en grof zeezout

Breng in een pot water aan de kook en kook de broccoliroosjes 4 minuten. Giet af en laat zo lang mogelijk uitlekken in een vergiet. Deel in 2 helften, een voor de puree en een deel om grof te hakken.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de paprika’s in de lengte in twee. Verwijder de zaadlijsten, maar laat de steeltjes zitten. Hak de helft van gare broccoli grof, de andere helft pureer je wat Vermeng de ricotta met de lente-uitjes, knoflook, tijm, citroenzeste en versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Voeg de broccolipuree  toe en schep alles goed om. Dan voeg je de gehakt broccoli toe (zo krijg je stukjes en een ‘bite’ in je puree) Vet een ovenschaal in met wat olijfolie met behulp van een stukje huishoudpapier. Vul de zoete paprika’s met de vulling, leg ze in de ovenschaal en plaats ze ongeveer 30 minuten in de oven.

Heerlijk met een stukje vlees of vis

Smakelijk!

#puntpaprikabroccoliricottatijmcitroenzwartepeper

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page