top of page
  • Foto van schrijverNathalie Deleu

Zoete zalmvenkel ovenschotel

Wie nog nooit van zoete aardappels heeft gehoord, heeft waarschijnlijk een tijdje onder een steen geleefd. Het afgelopen jaar waren ze hipper dan hip en vlogen de recepten voor zoete-aardappelfrietjes je om de oren. Niet zonder reden, want zoete aardappels zijn geweldig! Daarom… nog maar eens een recept met zoete aardappel in de hoofdrol.  Here we go!.

2 venkels 1 sjalot boter 1/2 glas witte wijn 2 el witte wijnazijn 1/2 groentebouillonblokje 250 ml room 250 ml water 600 g verse zalmfilet zoete aardappelpuree (zoveel je wenst) olijfolie


venkelzalmzoeteaardappels

Snij 1 venkel en de sjalot fijn en stoof aan in wat boter. Kruid met peper en zout Blus met wijn en azijn. Laat de alcohol 5 minuten uitkoken. Voeg het water, de room en het bouillonblokje toe. Laat op een zacht vuur 20 minuutjes pruttelen tot de venkel gaar is. Mix fijn tot een dikke saus. Snij, terwijl de saus aan het pruttelen is, de ander venkel in schijven. Leg ze op wat bakpapier en gaar ze in een oven van 200° of bak ze gaar in wat olijfolie in de pan. Kruid goed af met peper en zout. Verdeel de saus over een ovenschotel en leg de gebakken venkel op de saus. Leg de zalm op de venkel en bestrijk de vis met de zoete aardappelpuree. Wil je een dikke laag dan maak je veel puree, anders weinig. Zoete-aardappelpuree: stoom de in blokjes gesneden aardappel gaar. Plet met wat boter en flink wat nootmuskaat tot een puree. Kruid met peper en wat zout. Bak de schotel  in de oven (180°) tot de vis gaar is en de saus wat boven komt pruttelen.

Smakelijk!

#venkel #bouillon #zalm #zoeteaardappel #room

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page