• Nathalie Deleu

Zuiders vispotje met krieltjes

  1. 400g vaste vis (pangasius, kabeljauw,…)

  2. 800g krielpatatjes

  3. 1 ui

  4. 2 paprika’s

  5. 1.5 courgette

  6. 1 blik artisjokken (300g)

  7. 12 groene of zwarte olijven zonder pit

  8. 1 eetlepel olie

  9. 1 blikje tomatenpuree

  10. 250ml groentebouillon

  11. 1 eetlepel kappertjes

  12. 1 eetlepel gehakte oregano

  13. 1 eetlepel gehakte peterselie

  14. peper en zout

Schil de krieltjes en kook of stoom ze gaar

Pel de ui en snipper hem fijn.  Was de paprika’s en de courgette en snij beiden in stukjes.  Laat de artisjokken uitlekken.  Snijd de olijven in schijfjes.

Verhit de olie en fruit de ui glazig.

Voeg de paprika, de courgette, de olijven, de tomatenpuree, de groentebouillon en de kappertjes toe.  Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.  Laat ongeveer 15 minuutjes gaar stoven onder deksel.

Snijd de visfilet in blokjes en kruid.

Voeg de vis en de artisjokken en krieltjes toe en laat nog 5 minuten garen.

Verdeel over de borden en werk af met peterselie en oregano.

#artisjokken #krieltjes #olijven #oregano

Recente blogposts

Alles weergeven