Nathalie Deleu
Zuiders vispotje met krieltjes
400g vaste vis (pangasius, kabeljauw,…)
800g krielpatatjes
1 ui
2 paprika’s
1.5 courgette
1 blik artisjokken (300g)
12 groene of zwarte olijven zonder pit
1 eetlepel olie
1 blikje tomatenpuree
250ml groentebouillon
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel gehakte oregano
1 eetlepel gehakte peterselie
peper en zout
Schil de krieltjes en kook of stoom ze gaar
Pel de ui en snipper hem fijn. Was de paprika’s en de courgette en snij beiden in stukjes. Laat de artisjokken uitlekken. Snijd de olijven in schijfjes.
Verhit de olie en fruit de ui glazig.
Voeg de paprika, de courgette, de olijven, de tomatenpuree, de groentebouillon en de kappertjes toe. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Laat ongeveer 15 minuutjes gaar stoven onder deksel.
Snijd de visfilet in blokjes en kruid.
Voeg de vis en de artisjokken en krieltjes toe en laat nog 5 minuten garen.
Verdeel over de borden en werk af met peterselie en oregano.