- 600g pompoen
- 200g champignons
- 200g feta
- 400g risottorijst
- warme kippebouillon
- 1 rode ui fijn gesneden
- Noilly Prat
- peper, zout, tijm
- olijfolie
- boter
- verwarm de oven op 200°
- snij de pompoen in dobbelsteentjes en schik ze samen met de versneden champignons in een ovenschaal
- besprenkel goed met olijfolie en strooi er tijm over
- plaats een 20 tal min in de hete oven tot ze zacht en gekleurd zijn (roer regelmatig een paar maal goed door)
- verwarm wat olijfolie in een kom en stoof er de ui en de rijst glazig en goed heet
- blus met wat Noilly Prat
- overgiet met kippebouillon (2 maal de hoeveelheid van je rijst)
- zet het vuur op een lage stand, dek af en laat 15 min garen zonder te roeren
- roer na 15 min de pompoen, fetablokjes en een goeie klop boter door de risotto
- voeg eventueel nog wat bouillon toe
- kruid met peper en zout
- dien op in een diep bord
Published by