Truffels van gedroogde vijgen, dadels en chocolade

Herken je dit ook? Je bent bezig met van alles en nog wat. Eindelijk is dan het moment om je even te zetten, met een kopje koffie of thee. Jezelf halt toeroepen en even ‘me-time’. En daar hoort, volgens mij dan, wat zoets bij. Conditionering of wat?! Pavlov deed hier onderzoek naar, iets met een hond die, als hij een belletje hoort, gaat kwijlen ofzo. Enfin, bij mij is het zo dat als ik in de namiddag een koffie drink, ik niet ga kwijlen zoals de hond van Pavlov, maar automatisch ga denken aan ‘iets-voor-bij-die-koffie’.

Maarja, ik wil minder suiker en ik wil gezonder eten en dus doorzoek ik alle recepten over gezonde tussendoortjes die ik maar kan vinden. Zo botste ik op deze pralines, een recept van Delhaize. Ik had alle ingrediënten in huis en wou weten hoe dit zou smaken. Je gelooft het bijna niet als je leest waar die truffels van gemaakt zijn, maar ze zijn subliem, heerlijk, ongelooflijk lekker!!En ik kan het weten want ik heb net één op…met koffie natuurlijk 😉

lY6RHLSKvF25fp1SeGBgNwIgA3sXCqnMg1iap34GU9M=w1031-h685-no.jpg

Voor ongeveer 15 – 20 stuks:

puur cacaopoeder (om de truffels in te rollen)

100 g pure chocolade (of melk als je dit liever hebt, maar dan is het suikergehalte hoger)

6 gedroogde vijgen

6 gedroogde dadels (medjool)

100 g zonnebloempitten

 

Mix alle ingrediënten in een blender tot een heel erg kleverige massa.

Let wel op : dit zijn harde en plakkerige produkten, dus wees zeker dat je mixer/blender dit aankan.

Haal uit de blender en kneed nog wat verder met je handen.

Strooi wat cacaopoeder in een diep bord.

Maak van de kleverige massa bolletjes of truffels of vierkantjes (zoals je zelf wil).

Rol ze door het cacaopoeder en leg ze op een bordje.

Laat wat opstijven in de koelkast.

Haal ze een kwartier voor eten uit, zo komt de chocolade volledig tot zijn recht.

Tip: ik deed plastieken handschoenen aan voor dit werkje!

Smakelijk!

Published by

2 thoughts on “Truffels van gedroogde vijgen, dadels en chocolade

 1. Hallo
  Welke blender kan de droge vijgen aan?
  Ik wil een nieuwe blender aankopen , maar ik moet zeker weten of die het aankan dan ?
  Groetjes P

  1. Dag Pat
   Ik gebruik mijn staafmixer waar er zo’n klein blendertje bij zat. Ik snij de vijgen wel eerst in kleine stukjes en dan lukt het prima. Het merk van mijn mixer is Braun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.