Vanille extract

Wat doe jij met de vanillestokjes die je uitschraapt voor een of ander gerecht? Bij mij gaan die in een pot met kristalsuiker en zo heb ik na een tijdje heerlijk smakende én ruikende vanillesuiker. Je kunt met die stokken natuurlijk nog andere dingen doen.

Omdat ik enkele (wat uitgedroogde) vanillestokken liggen had, dacht ik er aan extract te maken. Niet zoals de extracten met een eerder chemische en flauwe smaak, zoals je ze koopt in de winkel, maar een lekker en eerlijk extract.  Het is eigenlijk heel simpel want het recept bestaat uit één zin:

Neem de beste vanille uit Madagascar , stop die in een fles en vul de fles met vodka.

DSC_8119[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk moet je daarvoor niet naar Madagascar reizen (alhoewel..?!), maar hoe beter de kwaliteit van je vanille hoe beter het extract, logisch natuurlijk. En dan is het een kwestie van geduld. Enkele maanden en heel veel keer schudden later heb je dan je eigen extract. Veel sterker van smaak dan de essence die je koopt in de winkel… en.. helemaal natuurlijk!

Gebruik een klein koffielepeltje in je bereidingen, het is sterk genoeg. De alcohol ga je zeker niet proeven. Dit extract kun je tot 10 jaar lang bewaren net doordat hij op basis van alcohol gemaakt is.

Published by

2 thoughts on “Vanille extract

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.