Voor de chermoula :
1/2 koffielepel korianderbolletjes
12 peperbolletjes
1/4 koffielepel chilipoeder
1 snufje saffraan
1/2 koffielepel zout
1 koffielepel paprikapoeder
1 ui
1/2 bosje bladpeterselie
enkele takjes koriander
1 limoen
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
Voor de vis :
1 koffielepel olie
450 g kabeljauwfilet
4 venkelknollen
1 eetlepel boter
250 ml water
peper en zout
Maak eerst de chermoula. Wrijf de koriander- en peperbolletjes fijn in een vijzel. Doe er het chilipoeder en de saffraan bij en wrijf fijn. Voeg het zout en het paprikapoeder aan toe.
Pel de ui en snipper hem fijn. Snipper de peterselie en de koriander. Rasp de limoenschil en pers de limoen uit. Pel de knoflook en snipper hem fijn.
Meng de gemalen kruiden met de ui, de peterselie met koriander, twee koffielepels limoenrasp, twee eetlepels limoensap, knoflook en olijfolie.
Wrijf een ovenschaal in met olie. Leg er de vis in en verdeel de chermoula over de vis. Laat ongeveer 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak de venkel schoon en snijd hem in kwarten. Smelt de boter en bak de venkel even aan. Doe er water bij en laat 10 minuten garen. Kruid af met peper en zout.
Zet de vis 10 tot 15 minuten in het midden van de oven.
Serveer de vis met de gebakken venkel
Tip : chermoula is ook lekker met kipfilet!
Smakelijk!
Published by